Welkom op mijn  blogpagina 

Op deze pagina staan mijn laatste artikelen die ik heb geplaatst. Recepten voor twee personen die passen in het betreffende seizoen. Scroll naar beneden voor het gedeelte met foto's. Die foto's hebben een link en leiden naar het recept. 

Scroll snel naar beneden vo or het recept van vandaag!




koken & tafelen algemeen



Aardpeer met broccoli, tomaat en mini-buffelmozzarella


Het is zo jammer dat de aardpeer niet door alle supermarkten worden verkocht. Het is een gezonde groente. Redelijk goedkoop en lekker. Aardpeer is ook goed te combineren met andere groente. Deze keer heb ik ze gecombineerd met broccoli en tomaten. Dit gerecht is zonder vlees, de buffelmozzarella maakte het helemaal af. 

Klik hier voor het recept



recept wortelpeterselie stamppot 


Een stamppot met wortelpeterselie is echt zalig. Ik at het met venkel/tijm worst. In het blog staat ook te lezen welke groente je kan gebruiken bij gebrek aan wortelpeterselie. 

Via de link ga je naar de pagina met het recept. 


Klik hier voor het blog





magazine elisabeth


 7 dagen zonder vlees. Is niet moeilijk. Ik help je ermee. Natuurlijk heb ik meer recepten. Je volgt mij toch op Yoors? 

Klik hier voor het blog




Zalm op prei met Spaanse rijst


Een makkelijke ovenschotel met prei en tomaat. De rijst was Spaanse rijst met een korte korrel. Wil je een andere rijstsoort? Dat kan, klik op de link en je leest het alternatief. 


Klik hier voor het recept




Gebakken feta

Lekker met bloemkoolsalade. Dit heb je snel op tafel. Het langst duurt het om de paprika's te garen. Maar dat heb je er vast voor over. De feta heb je zo gebakken. Hier heb je geen pakjes voor nodig. 

Klik hier voor het recept



spinazie ovenschotel vegetarisch

Verse spinazie en mozzarella. Wij vinden dit een heerlijke combinatie. Een ovenschotel ermee maken kan dan ook prima. Ik heb altijd wel buffelmozzarella. Is iets duurder, maar wel heel erg lekker. 

Nou denk je misschien dat er vlees bovenop ligt. Dat is niet waar. Wat het wel is? Dat kan je lezen via de link. 


Klik hier voor het recept





croque madame en monsieur 


Een tosti is maar een tosti. Daar kan je deze croques niet mee vergelijken. 

Die met het eitje heet madame. Dit is mijn versie van deze heerlijke croques. 

Klik hier voor het recept



lasagne zonder pakje 


Lasagne moeilijk zelf te maken zonder pakje? Welnee joh. Als je deze lasagne een keer hebt gemaakt, wil je niet anders meer. Simpel en smaakvol en nog eens boordevol groente. Wat wil je nog meer? 

Klik hier voor het recept



koolhydraatarm tonijnsalade recept

Deze keer heb ik het me helemaal makkelijk gemaakt. Ik zag in de Lidl biologische rucola en gemengde bladsla. Hier zat onder andere bietblad in. Leuk en lekker. Verder was het een kwestie van de radijsjes wassen en snijden en de avocado in blokjes snijden. Als je het lekker vind en het blad ziet er goed uit, kan je in plaats van de rucola ook radijsblad gebruiken. Is nog budget ook. 

Klik hier voor het recept




volkoren sandwich met groenten


Vandaag 26-02-2019 hebben we alweer een weer-record te pakken. Ergens ver in het verleden is het ook zo warm geweest op deze dag. Eerlijk gezegd, ik geniet ervan. Het heeft één nadeel. Ondanks dat het nog winter is, eet ik op een dag als deze - 19 graden buiten - geen stamppot zuurkool. Dat gaat me te ver. Misschien op een koude dag in april. Maar nu niet. Daarom geniet ik heerlijk van deze sandwich. 

Klik hier voor de link



andijviestamppot met kip

Zo andijviestamppot wordt extra lekker dankzij de pittige pulled chicken. Niet met spekjes of worst. Nee. Met kipfilet die op smaak is gebracht met onder andere Harissa. Lekker pittig , simpel en smaakvol. 


Klik hier voor het recept



Taco met vis


Doordat de sla zo verpakt zat en de kluit er nog aan zat was hij super vers gebleven. 
Ik heb het gecombineerd met volkoren mini-wraps van het merk Santa Maria. 

Even opwarmen in de oven, zoals vermeld op de verpakking. Ze waren hierdoor knapperig geworden. 

Het kwam het gerecht ten goede. Ik kon de taco's mooi opmaken en we hebben er heerlijk van zitten smullen. 


Klik hier voor het recept




recept oud brood quiche


Zelf heb ik nooit oud brood over. Ik neem iedere dag zes sneetjes brood uit de vriezer. Drie voor meneer en drie voor mij. Precies genoeg. Bij mijn bakker laat ik het brood dun snijden. Dat kan daar. Ze hebben twee snijmachines. Misschien kan dat bij jou bakker ook. Je haalt er voordeel uit. Want je hebt zo twee sneetjes extra. Dat lijkt misschien niet veel. Maar op den duur heb je toch een heel brood uitgespaard. En je krijgt minder brood binnen. 


Klik hier voor het recept





Polentataartje caprese


Het rood, wit en groen vind je ook terug in de Italiaanse vlag en ook op een pizza Margaritha. De eenvoud van deze salade is ook de kracht. De ingrediënten vullen elkaar aan qua smaak. Gebruik wel echte buffelmozzarella. Dat is de enige echte lekkere. Dit zijn mini-mozzarella-bollen van Galbani.


klik hier voor het recept




polentataart hartig

Ik had zin in polenta. Het was alweer een tijd geleden dat we dit hadden gegeten. Polenta is comfort food. De oesterzwammen moesten ook op. En ik bedacht dat ik er taartjes van ging maken. 


Klik hier voor het recept





vegetarische hartige taart recept


Ik kan het niet helpen maar sinds ik die hartige taart deeg van tante Fanny heb ontdekt, blijf ik taarten verzinnen. Ik zag in de Jumbo eerst de heerlijk rijpe smaaktomaten. Daarna de buffelmozzarella en een stukje verderop in de koeling het taartdeeg. Daar moest crème fraîche bij en de eieren uiteraard. Kruiden had ik nog wel thuis. Helemaal tevreden liep ik nog een rondje door de winkel. 


Klik hier voor het recept


Homemade slavink


Ik mag graag een slavinkje eten en niet per se bij sla. Bij alle groenten eigenlijk. Maar in het gehakt van de kant-en-klare vinken zitten toevoegingen die ik liever niet eet. Dus het werd tijd voor een huisgemaakte versie uit mijn keuken. En nee, dat is niet veel meer werk. Het is ietsiepietsie meer werk. Het kost niet meer tijd dan een gehaktballetje draaien. 


Klik hier voor het recept








Ovengegaarde spruiten met halloumi

Spruiten geroosterd in de oven. Erbij puntpaprika en radijs. Bovenop ligt halloumi op roomkaas-avocadospread. Erover geroosterde boekweit. 

Een spruitensalade is het eigenlijk. Weer eens wat anders. 




Klik hier voor het recept




hartige aardappelwafel


Dit is trouwens een mooie manier om van een restje gekookte aardappelen af te komen. Een snelle salade erbij en je hebt een complete maaltijd op tafel. Binnen het half uur zit je aan tafel met dit gerecht. De kaassaus heb ik gemaakt met gorgonzola. Maar je kan een andere zachte kaassoort kiezen. Net als de geitenkaas, kies daar een andere kaassoort voor wanneer je geen geitenkaas lust.  


Klik hier voor het recept



gevulde groenten uit de oven


Van de week had ik een heerlijke stoofschotel gemaakt. Daar had ik couscous bij geserveerd. De couscous ging niet helemaal op. Weggooien is makkelijk - maar het is zonde. Invriezen kan altijd, maar ik moet eerlijk bekennen dat het dan uit het zicht verdwijnt. Na een paar maanden is het ook niet meer zo lekker. Daarom gebruik ik het liever direct. 

Ik heb al eens couscousbitterballen gemaakt met een restje couscous. Dat beviel ons wel. Gisteren bedacht ik een andere manier van restverwerking. Je kan het eten als tussendoor of voorgerecht. Of als gezonde snack of als borrelhapje op een feestje. 


Klik hier voor het recept



Berbere stoofvlees met couscous


Berbere kruidenmix

In deze stoofschotel heb ik een pittige melange gebruikt. Op de verpakking staat zeer kruidig en dat hij óók. Soms is pittig lekker. De hoeveelheid vlees is voor vier personen. Man en ik eten er twee keer van. Stoofvlees is makkelijk in grote hoeveelheden te bereiden. Eten in de vriezer hebben is altijd handig. 

Klik hier voor het recept






krokante tofu recept


Dit is een simpel en smaakvol recept. Budget ook nog. Snel klaar, dus snel aan tafel. Helemaal ideaal op een doordeweekse dag. 


Klik hier voor het recept






boerenkool stamppot anders


Boerenkool en dan boerenkoolstamppot is erg lekker. En nu helemaal. Het is koud buiten, het vriest dat het kraakt. 

Boerenkool met worst en spekjes is een oude en gouden combinatie. Maar soms ben ik op zoek naar andere smaken. Niet omdat het nu ineens een hot item is - minder vlees eten om de mensheid en de aarde te redden. Maar gewoon - voor de variatie. En ook omdat mijn blogs gelezen worden, door flexitariërs, carnivoren en mensen die vegetarisch eten. Zo probeer ik iedereen tevreden te houden. Kan natuurlijk niet, maar valt te proberen.  

Klik hier voor de link





Ovenschotel met bloemkool en gekookte aardappelen

Verzin een recept met bloemkool? Ik heb daar geen moeite mee. Bloemkool vinden wij namelijk heel erg lekker. Afgelopen maandag wilde ik bloemkool eten zonder vlees en het moest snel klaar zijn. 

Klik hier voor het blog.







tarte tatin recept

Zat ik gisterenavond naar Heel Holland Bakt #HHB te kijken en wat zie ik. Er moest een hartige taart worden gemaakt met ui. Ik kreeg een soort van flashback. Want in 2014 maakte ik ook tarte tatins. Weliswaar op een andere manier. Want ik zag ze gisterenavond met karamel in de weer.


Klik hier voor het blog

Koolhydraat arm eten

Ik weet dat veel afvallers op zoek gaan naar koolhydraatarm eten. Zelf doe ik dat soms ook, als balansdag. Zeker niet iedere dag. Brood geeft goede vezels, maar ook mineralen en vitaminen. Het is zeker niet slecht om brood te eten. Maar alles in de juiste verhouding. 


Klik hier voor het blog





Tofu viskoekjes

Ik had in de viswinkel gedroogd zeewier gezien met de naam Persil de la Mer. Oftewel: peterselie uit de zee. Die zeewier gaf net dat vissige smaakje. Ik had er niet teveel van gebruikt, omdat het anders te zout kon worden. 

Klik hier voor het blog


Top 5 blogs

Het is tijd voor lijstjes. Overal aan het einde van het jaar zie je ze overal verschijnen. Ook ik waag me eraan. 

Vandaag een overzichtsblog met de 5 best bekeken receptenblogs. 

Kom kijken. Uit deze vijf zit toch vast een recept voor je bij. 

Klik hier voor het blog



Laatste artikelen