Welkom op mijn  blogpagina 

Op deze pagina staan mijn laatste artikelen die ik heb geplaatst. Recepten voor twee personen die passen in het betreffende seizoen. Scroll naar beneden voor het gedeelte met foto's. Die foto's hebben een link en leiden naar het recept. 

Scroll snel naar beneden vo or het recept van vandaag!




koken & tafelen algemeen

bami recept makkelijk


Bami is een snelle maaltijd. Ik testte een bami/nasi-groentepakket van de Lidl. Omdat ik deze bami klassiek heb gemaakt met hamblokjes en een gebakken eitje bovenop, smaakte hij een beetje als vroeger. Deze is zonder de welbekende boemboe gemaakt. 


Hieronder staan de ingrediënten. In het blog heb ik een prijslijstje geplaatst en mijn bevindingen. Zou ik deze groente vaker gebruiken? Dat staat ook te lezen in het blog. 


WAT HEB JE NODIG?


recept tomatensalade met mozzarella

Dit is een heerlijke salade die je ook kan serveren bij de happlank of borrelplank. Groente eten tijdens een borrel kan makkelijk. Dat bewijst dit gerecht. 

Klik hier voor het recept. Want ik heb wel wat gedaan met de paprika's. De dressing moest ook worden gemaakt. Trouwens die Honeydrop tomaten smaken heerlijk honingzoet en zijn biologisch. Ik had ze lokaal gekocht. 


Wat heb je nodig?

  • 2 zoete puntpaprika's
  • 2 eetlepels olie
  • Sla, little gem of gewone kropsla
  • 2 takken of meer cherry, honingtomaten of honey drops tomaten
  • 4 mini paprika's, ik had gele voor de kleur
  • 10 olijven, groen of zwart wat jij lekker vind
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 100 gram Serranoham
  • paar druppels witte balsamico-azijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • vers gemalen peper
  • brood naar smaak






de boer op 2019


Deze boerderijwinkel was nieuw voor mij. Nu niet meer. Een bezoek is dubbel en dwars waard. Vers van het land producten, ook biologisch. En wat nog belangrijker is, groente en fruit van dichtbij. Hiermee verlaag ik mooi onze foodprint. Naast het zo min mogelijk weggooien van etenswaren, ben ik toch mooi goed bezig voor moeder aarde en ons lichaam. 


Klik hier voor het plog




Trío con sofrito

Een heerlijke groente-schotel-saus met rundergehaktballetjes. Meer hoeft het soms echt niet te zijn. Oké, wij hadden er nog desemstokbrood bij en een goed glas Spaanse wijn. Het was het ultieme zondagmiddag gerecht. 🍷


 👉 Klik hier voor het recept 👈



Linzenburgers

Deze linzenburgers eet je als tussendoortje of samen met een frisse salade. Of met een kop kippensoep. Wat je erbij kan drinken? Dat is afhankelijk wat jij lekker vind. Maar ik drink er een biertje bij. 

 😋🍺👇

Klik hier voor het recept


DAG VAN DE AVOCADO

Vandaag is het dus de dag van de avocado. Ik heb een flink aantal recepten van mezelf met avocado in een verzamelblog geplaatst. Bookmark deze pagina wanneer je dol bent op avocado. 

 🍽🥑

Klik hier voor de recepten



sperziebonen met bami

Een lekker, simpel en smaakvol gerecht. Gehaktballetjes met pindakaas en erbij mie met een soort van pindasaus. Maak het zo pittig als jij lekker vind. Zelf eet ik niet zo pittig. Lekker met zeewierkroepoek en Hollandse sperziebonen. 

 😋🍜👇

Klik hier voor het recept

Toast van oud geworden stokbrood met tomaat

Dit was een heerlijk voorgerecht. Maar het zou ook een heerlijke lunch kunnen zijn. Voedzaam en buikvullend. Het is bovendien vegan. Wat ook niet verkeerd is. Zelf wissel ik het graag. De tomaat was een coeur du boeuf tomaat. Heerlijk. 

Het was trouwens ook een no-waste gerecht. Oud brood weggooien is zonde tenslotte. 

 🥑🥖🍴 

Klik hier voor het recept. 

Bloemkool - curry met paneer en zelf gebakken naan brood


Ik geef het toe, een broodbakSTER ben ik niet. Maar deze naan is goed gelukt. Het was heerlijk met bloemkool - curry en paneer. In het blog staat het recept en welke producten ik heb gebruikt.Klik op de regel hieronder en je komt op de pagina.


👇🍽

Klik hier voor het recept.



Tiramisu ijs

Het is best een werk, zelf ijs maken en ik begrijp dat wanneer je niet zo handig bent in de keuken er tegenop kan zien. Maar echt, probeer het een keer. Je vergeet gelijk die ijstaarten uit de supermarkten. Het benaderd bijna de smaak van de betere ijssalons. Ik schrijf bewust, bijna, want de betere ijssalons, zijn professionele mensen. En ik een happy amateur die gewoon haar best doet. 

Klik hier voor het recept 👈🍨




venkelsalade met tonijn

Warm weer en salades. Ik vind het een gouden combinatie. Jij ook? En ben jij ook dol op venkel en vis? Dan komt dat toch weer goed uit. In deze salade zit beide. Lekker op Turks brood, dus snel klaar. 

🍽👇

Klik hier voor het recept



spinazie met ei uit de oven

Er zijn mensen die dit als  ontbijt eten. Mij lijkt het niets. Als avondmaaltijd was het erg lekker. En budget met die eieren. 

Wil jij het eens proberen? Klik dan op de link hieronder voor het recept.




Klik hier voor het recept


 





Rosti met rucola-salade


Koop je rösti-rondjes terwijl je aardappelen op voorraad hebt? En misschien moet je die aardappelen wel weggooien omdat ze verpieterd zijn in je keukenkastje? Zonde toch. Rösti kan je zo makkelijk en snel zelf maken. Beetje raspen en dan... Lees het maar via de link die hieronder staat. 


Klik hier voor het recept. 

pastasalade met burrata

Deze pastasalade is zo makkelijk. En je kan hem van te voren maken. Hoe makkelijk is dat. Stel je gaat een dag naar het strand of zwembad en je wilt als je thuiskomt snel en gezond eten. Dan kook je de broccoli en de pasta of 's avond of vroeg in de ochtend gaar. Olie erover en dat lekker laten intrekken. 

Klik hier voor het recept



polenta met groenten

Comfort food optima forma. Polenta bedoel ik. Erg lekker met groene aspergetips, gepofte tomaten en buffelmozzarella. 

Moeilijk is het niet. Snel klaar wel en lekker bovendien. 

Klik hier voor het recept



Tarte tatin bloemkool

Dat bloemkool een groente is waar je goed mee kan variëren in de keuken, bewijs ik met deze tarte tatin. Je zou het zelfs met restjes bloemkool kunnen maken. Ik gebruikte er een verse, halve bloemkool voor.

Klik hier voor het recept

arepa met gehakt

Arepa had ik nog niet eerder gezien en dus ook niet gemaakt. Geloof me - dat ga ik goed inhalen. Dit is me lekker. 

Klik hier voor meer informatie en het recept    



tzatziki kip


Tzatziki en kip - een gouden combinatie is gebleken. Smaakvol en simpel. De tzatziki maak je gewoon zelf. Niks uit een pakje of zakje. Met lekkere echte Griekse Yoghurt. Die vond ik in de Jumbo van het merk Dondoni. Een verpakking precies genoeg voor verse tzatziki. 

Klik hier voor het recept

Tomatensaus maken - huisgemaakt op mijn manier


De tomaten worden in de maanden juni - juli - augustus - september goedkoper. Doe er je voordeel mee. Deze tomatensaus kan je goed invriezen. Zo maak je een mooie voorraad voor de winter. Nooit meer tomatensaus kopen. 

De tekst op de flyer is niet goed te lezen. Maar klik op onderstaande link en je komt op de fotopagina waar je hem zelfs kan downloaden. 

  klik daar....

Klik hier voor meer informatie en het recept. 




tarte tatin recept hartig

Deze keer heb ik een tarte tatin gemaakt met venkel en zalm. Een zalige combinatie. De smaak wat precies goed. En de venkel was dubbel lekker. Een heerlijk recept voor visliefhebbers. 

Klik hier voor het recept

Tzatziki recept

Dit is zo makkelijk te zelf te maken. Moet je echt doen en dan nooit meer kopen. Geloof me, dat ga je ook niet meer doen. 

klik op de link hieronder om de tekst van de flyer beter te lezen. 

Klik hier voor meer informatie en het recept

Seitan recept

Dit moest ik proberen. Ik had het gezien bij Binnenste - Buiten op tv. Maar wat vond ik er echt van en hoe je het kan maken, dat lees je op de pagina. 

Klik hier voor het recept

Bloemkool verpakt in rundergehakt

Een heerlijke manier om bloemkool met gehakt te eten. Lekker met de tomaten erbij en niet op de foto: gebakken aardappelen. 

Het is keimakkelijk te maken. Kind kan de was doen. 

Dit ga ik vast nog eens maken. 

Klik hier voor het recept. 




gevuld platbrood

Plat brood of flat bread. Ik noem het gewoon op zijn Hollands plat brood. Dit heb ik gemaakt met omelet en spinazie. Simpel en smaakvol. 

Hoe ik het heb gemaakt, kan je lezen via de link die hieronder staat.


Klik hier voor het recept

Panzanella met gorgonzola


Een heerlijke salade als je oud en uitgedroogd brood hebt. Ik heb er gorgonzola over gedaan. Lust je dat niet, dan heb ik in mijn blog nog suggesties gegeven waar je de blauwe kaas mee kan vervangen. 

Klik hier voor het recept

tofu marineren recept


Tofu marineren deed ik al eerder. Vaak was het op de Aziatische manier. Deze keer wilde ik het anders doen. En dat heb ik gedaan. Ik vond wel dat ik er een blog over moest schrijven. Daarin schrijf ik of ik het lekker vond. En hoe ik het heb gemarineerd. 

Klik hier voor het recept


groene asperges hartige taart

Lekkere variatie met asperges en hartige taart. Zo varieer je nog meer in het aspergeseizoen. Zolang zijn ze er niet. Dus geniet er volop van. 


Klik hier voor het recept

Bloemkool voor twee met kaassaus

Een simpel en snel recept. Boordevol groenten, want de zoete aardappel is ook een groente. Vind het je geen kleurige maaltijd? 

Bloemkool is niet saai maar juist heel veelzijdig. 

Klik hier voor het recept


gratin dauphinois recept

Geen aardappel gratin. Het lijkt erop maar het is echt wat anders. Het verschil kan je lezen wanneer je klikt op de zin: klik hier voor het recept. Die zin staat hieronder. Kijk maar. 


Klik hier voor het recept


raapstelen salade recept


Het is er weer tijd voor. Lekkere verse raapstelen. Een genot voor de lekkerbekken. 

Moeilijk? Welnee, deze salade maak je in een handomdraai. Wanneer je klikt op de blauwe regel hieronder, kom je op de pagina met het recept. 

Klik hier voor het recept

hasselback aardappelen

Serveer in  plaats van gebakken aardappelen of patat frites eens hasselback aardappel. Het recept is eenvoudig.  Een goede oven en verse vastkokende aardappelen zijn onontbeerlijk. 

Klik hier voor het recept




Spinazie-omelet met kikkererwten


Ei en spinazie is gewoon een gouden duo. De pittige kikkererwten maakte het helemaal af. 


Klik hier voor het recept



eenpersoons hapjes

k stapte afgelopen vrijdag de kaaswinkel in en zag deze kaas. Ik pakte het ingepakte stuk op en rook eraan. De geur vond ik heerlijk en de kleur gezellig. Thuisgekomen zocht ik naar Klaver kaas op het internet en vond de website. De volledige naam van de kaas is: Klaver Kaas Contadino.

Klik hier voor het recept



recept aubergine oven


Aubergine samen met de prei en orzo of risoni, tomaat uit blik en harissa werd het een heerlijke ovenschotel. De topping bestaat uit ricotta met ei en kaas. Zo simpel. Je hoeft geen roux te maken en dat af te maken tot bechamel. 

Klik hier voor het recept



Aardpeer met broccoli, tomaat en mini-buffelmozzarella


Het is zo jammer dat de aardpeer niet door alle supermarkten worden verkocht. Het is een gezonde groente. Redelijk goedkoop en lekker. Aardpeer is ook goed te combineren met andere groente. Deze keer heb ik ze gecombineerd met broccoli en tomaten. Dit gerecht is zonder vlees, de buffelmozzarella maakte het helemaal af. 

Klik hier voor het recept



recept wortelpeterselie stamppot 


Een stamppot met wortelpeterselie is echt zalig. Ik at het met venkel/tijm worst. In het blog staat ook te lezen welke groente je kan gebruiken bij gebrek aan wortelpeterselie. 

Via de link ga je naar de pagina met het recept. 


Klik hier voor het recept





magazine elisabeth


 7 dagen zonder vlees. Is niet moeilijk. Ik help je ermee. Natuurlijk heb ik meer recepten. Je volgt mij toch op Yoors? 

Klik hier voor het blog




Zalm op prei met Spaanse rijst


Een makkelijke ovenschotel met prei en tomaat. De rijst was Spaanse rijst met een korte korrel. Wil je een andere rijstsoort? Dat kan, klik op de link en je leest het alternatief. 


Klik hier voor het recept




Gebakken feta

Lekker met bloemkoolsalade. Dit heb je snel op tafel. Het langst duurt het om de paprika's te garen. Maar dat heb je er vast voor over. De feta heb je zo gebakken. Hier heb je geen pakjes voor nodig. 

Klik hier voor het recept



spinazie ovenschotel vegetarisch

Verse spinazie en mozzarella. Wij vinden dit een heerlijke combinatie. Een ovenschotel ermee maken kan dan ook prima. Ik heb altijd wel buffelmozzarella. Is iets duurder, maar wel heel erg lekker. 

Nou denk je misschien dat er vlees bovenop ligt. Dat is niet waar. Wat het wel is? Dat kan je lezen via de link. 


Klik hier voor het recept





croque madame en monsieur 


Een tosti is maar een tosti. Daar kan je deze croques niet mee vergelijken. 

Die met het eitje heet madame. Dit is mijn versie van deze heerlijke croques. 

Klik hier voor het recept



lasagne zonder pakje 


Lasagne moeilijk zelf te maken zonder pakje? Welnee joh. Als je deze lasagne een keer hebt gemaakt, wil je niet anders meer. Simpel en smaakvol en nog eens boordevol groente. Wat wil je nog meer? 

Klik hier voor het recept



koolhydraatarm tonijnsalade recept

Deze keer heb ik het me helemaal makkelijk gemaakt. Ik zag in de Lidl biologische rucola en gemengde bladsla. Hier zat onder andere bietblad in. Leuk en lekker. Verder was het een kwestie van de radijsjes wassen en snijden en de avocado in blokjes snijden. Als je het lekker vind en het blad ziet er goed uit, kan je in plaats van de rucola ook radijsblad gebruiken. Is nog budget ook. 

Klik hier voor het recept




volkoren sandwich met groenten


Vandaag 26-02-2019 hebben we alweer een weer-record te pakken. Ergens ver in het verleden is het ook zo warm geweest op deze dag. Eerlijk gezegd, ik geniet ervan. Het heeft één nadeel. Ondanks dat het nog winter is, eet ik op een dag als deze - 19 graden buiten - geen stamppot zuurkool. Dat gaat me te ver. Misschien op een koude dag in april. Maar nu niet. Daarom geniet ik heerlijk van deze sandwich. 

Klik hier voor de link



andijviestamppot met kip

Zo andijviestamppot wordt extra lekker dankzij de pittige pulled chicken. Niet met spekjes of worst. Nee. Met kipfilet die op smaak is gebracht met onder andere Harissa. Lekker pittig , simpel en smaakvol. 


Klik hier voor het recept



Taco met vis


Doordat de sla zo verpakt zat en de kluit er nog aan zat was hij super vers gebleven. 
Ik heb het gecombineerd met volkoren mini-wraps van het merk Santa Maria. 

Even opwarmen in de oven, zoals vermeld op de verpakking. Ze waren hierdoor knapperig geworden. 

Het kwam het gerecht ten goede. Ik kon de taco's mooi opmaken en we hebben er heerlijk van zitten smullen. 


Klik hier voor het recept




recept oud brood quiche


Zelf heb ik nooit oud brood over. Ik neem iedere dag zes sneetjes brood uit de vriezer. Drie voor meneer en drie voor mij. Precies genoeg. Bij mijn bakker laat ik het brood dun snijden. Dat kan daar. Ze hebben twee snijmachines. Misschien kan dat bij jou bakker ook. Je haalt er voordeel uit. Want je hebt zo twee sneetjes extra. Dat lijkt misschien niet veel. Maar op den duur heb je toch een heel brood uitgespaard. En je krijgt minder brood binnen. 


Klik hier voor het recept





Polentataartje caprese


Het rood, wit en groen vind je ook terug in de Italiaanse vlag en ook op een pizza Margaritha. De eenvoud van deze salade is ook de kracht. De ingrediënten vullen elkaar aan qua smaak. Gebruik wel echte buffelmozzarella. Dat is de enige echte lekkere. Dit zijn mini-mozzarella-bollen van Galbani.


klik hier voor het recept




polentataart hartig

Ik had zin in polenta. Het was alweer een tijd geleden dat we dit hadden gegeten. Polenta is comfort food. De oesterzwammen moesten ook op. En ik bedacht dat ik er taartjes van ging maken. 


Klik hier voor het recept





vegetarische hartige taart recept


Ik kan het niet helpen maar sinds ik die hartige taart deeg van tante Fanny heb ontdekt, blijf ik taarten verzinnen. Ik zag in de Jumbo eerst de heerlijk rijpe smaaktomaten. Daarna de buffelmozzarella en een stukje verderop in de koeling het taartdeeg. Daar moest crème fraîche bij en de eieren uiteraard. Kruiden had ik nog wel thuis. Helemaal tevreden liep ik nog een rondje door de winkel. 


Klik hier voor het recept


Homemade slavink


Ik mag graag een slavinkje eten en niet per se bij sla. Bij alle groenten eigenlijk. Maar in het gehakt van de kant-en-klare vinken zitten toevoegingen die ik liever niet eet. Dus het werd tijd voor een huisgemaakte versie uit mijn keuken. En nee, dat is niet veel meer werk. Het is ietsiepietsie meer werk. Het kost niet meer tijd dan een gehaktballetje draaien. 


Klik hier voor het recept








Ovengegaarde spruiten met halloumi

Spruiten geroosterd in de oven. Erbij puntpaprika en radijs. Bovenop ligt halloumi op roomkaas-avocadospread. Erover geroosterde boekweit. 

Een spruitensalade is het eigenlijk. Weer eens wat anders. 




Klik hier voor het recept




hartige aardappelwafel


Dit is trouwens een mooie manier om van een restje gekookte aardappelen af te komen. Een snelle salade erbij en je hebt een complete maaltijd op tafel. Binnen het half uur zit je aan tafel met dit gerecht. De kaassaus heb ik gemaakt met gorgonzola. Maar je kan een andere zachte kaassoort kiezen. Net als de geitenkaas, kies daar een andere kaassoort voor wanneer je geen geitenkaas lust.  


Klik hier voor het recept



gevulde groenten uit de oven


Van de week had ik een heerlijke stoofschotel gemaakt. Daar had ik couscous bij geserveerd. De couscous ging niet helemaal op. Weggooien is makkelijk - maar het is zonde. Invriezen kan altijd, maar ik moet eerlijk bekennen dat het dan uit het zicht verdwijnt. Na een paar maanden is het ook niet meer zo lekker. Daarom gebruik ik het liever direct. 

Ik heb al eens couscousbitterballen gemaakt met een restje couscous. Dat beviel ons wel. Gisteren bedacht ik een andere manier van restverwerking. Je kan het eten als tussendoor of voorgerecht. Of als gezonde snack of als borrelhapje op een feestje. 


Klik hier voor het recept



Berbere stoofvlees met couscous


Berbere kruidenmix

In deze stoofschotel heb ik een pittige melange gebruikt. Op de verpakking staat zeer kruidig en dat hij óók. Soms is pittig lekker. De hoeveelheid vlees is voor vier personen. Man en ik eten er twee keer van. Stoofvlees is makkelijk in grote hoeveelheden te bereiden. Eten in de vriezer hebben is altijd handig. 

Klik hier voor het recept






krokante tofu recept


Dit is een simpel en smaakvol recept. Budget ook nog. Snel klaar, dus snel aan tafel. Helemaal ideaal op een doordeweekse dag. 


Klik hier voor het recept






boerenkool stamppot anders


Boerenkool en dan boerenkoolstamppot is erg lekker. En nu helemaal. Het is koud buiten, het vriest dat het kraakt. 

Boerenkool met worst en spekjes is een oude en gouden combinatie. Maar soms ben ik op zoek naar andere smaken. Niet omdat het nu ineens een hot item is - minder vlees eten om de mensheid en de aarde te redden. Maar gewoon - voor de variatie. En ook omdat mijn blogs gelezen worden, door flexitariërs, carnivoren en mensen die vegetarisch eten. Zo probeer ik iedereen tevreden te houden. Kan natuurlijk niet, maar valt te proberen.  

Klik hier voor de link





Ovenschotel met bloemkool en gekookte aardappelen

Verzin een recept met bloemkool? Ik heb daar geen moeite mee. Bloemkool vinden wij namelijk heel erg lekker. Afgelopen maandag wilde ik bloemkool eten zonder vlees en het moest snel klaar zijn. 

Klik hier voor het blog.







tarte tatin recept

Zat ik gisterenavond naar Heel Holland Bakt #HHB te kijken en wat zie ik. Er moest een hartige taart worden gemaakt met ui. Ik kreeg een soort van flashback. Want in 2014 maakte ik ook tarte tatins. Weliswaar op een andere manier. Want ik zag ze gisterenavond met karamel in de weer.


Klik hier voor het blog

Koolhydraat arm eten

Ik weet dat veel afvallers op zoek gaan naar koolhydraatarm eten. Zelf doe ik dat soms ook, als balansdag. Zeker niet iedere dag. Brood geeft goede vezels, maar ook mineralen en vitaminen. Het is zeker niet slecht om brood te eten. Maar alles in de juiste verhouding. 


Klik hier voor het blog





Tofu viskoekjes

Ik had in de viswinkel gedroogd zeewier gezien met de naam Persil de la Mer. Oftewel: peterselie uit de zee. Die zeewier gaf net dat vissige smaakje. Ik had er niet teveel van gebruikt, omdat het anders te zout kon worden. 

Klik hier voor het blog


Top 5 blogs

Het is tijd voor lijstjes. Overal aan het einde van het jaar zie je ze overal verschijnen. Ook ik waag me eraan. 

Vandaag een overzichtsblog met de 5 best bekeken receptenblogs. 

Kom kijken. Uit deze vijf zit toch vast een recept voor je bij. 

Klik hier voor het blog



Laatste artikelen