Koken volgens de seizoenen. Hier vind je de recepten per maand. Januari recepten - eet seizoensgericht

Januari is steevast de maand van goede voornemens. Mooi begin natuurlijk. Maar januari is ook de maand van winterkou en dat vraagt om stamppotten, stevige soepen of gewoon verwen-gerechten. Verwen-gerechten wordt ook wel quilty pleasure genoemd. Geniet ervan maar zonder schuldgevoelens. Die schuldgevoelens zijn niet nodig. Zorg dat wat je eet, gezond en voedzaam is. Vergeet niet - je lichaam is geen kliko. Voeden in plaats van vullen.

Klik hier voor de recepten


Februari recepten - eet seizoensgericht

Februari kan een echte wintermaand zijn, maar soms verrast deze maand ons ook met voorjaarsweer. Zo kan het zijn dat je de ene dag zuurkoolstamppot eet en de andere dag een groene blaadjes-salade. Maakt niet uit. Kan allemaal. De recepten zijn budget, want de producten die ik gebruik zijn dan goedkoop. Doe jezelf niet tekort, eet volgens het seizoen. Alle recepten zijn voor 2 personen. Soms voor 4. Dat is dan één keer koken en twee keer eten. Ook lekker.

Klik hier voor de recepten

Maart recepten - eet seizoensgericht

Wat eten we in maart. Vaak is het weer geen vlees noch vis. Soms loop je buiten zonder jas en de andere dag is het winter. Hoe kook je dan lekker voor 2 personen. Net als alle andere maanden. Gewoon volgens het seizoen. En de ene dag is het winter, de andere dag voorjaar. Pas dan ook je maaltijden aan. Gelukkig heb ik ook voor deze maand een collectie gemaakt met maart roert zijn staart recepten. Deze collectie zal ieder jaar groeien. Net alle overige maanden.

Klik hier voor de recepten


April recepten - eet seizoensgericht

Ieder seizoen levert andere groenten en fruit. Ook eet je in de winter zwaardere kost dan in de zomer. Wanneer je seizoensgericht eet, eet je precies dat wat je lichaam nodig heeft. Dan moet je het wel in de juiste hoeveelheden eten natuurlijk. Dit is voor ieder persoon anders. Iedereen is bekend met de schijf van 5.

Mijn recepten helpen je in ieder geval om iedere dag antwoord te geven op de vraag:
Mei recepten-eet seizoensgericht

Mei is een maand die tussen seizoenen invalt qua producten. Ieder seizoen levert andere groenten en fruit. Ook eet je in de winter zwaardere kost dan in de zomer. Wanneer je seizoensgericht eet, eet je precies dat wat je lichaam nodig heeft. Dan moet je het wel in de juiste hoeveelheden eten natuurlijk. Dit is voor ieder persoon anders. Iedereen is bekend met de schijf van 5. Mijn recepten helpen je in ieder geval om iedere dag antwoord te geven op de vraag: 'WAT ETEN WE VANDAAG?' 

Klik hier voor de recepten...

Juni recepten - eet seizoensgericht

Juni. Veel groente en fruit komt in de winkel, rechtstreeks van 't land Ieder seizoen levert andere groenten en fruit. Ook eet je in de winter zwaardere kost dan in de zomer. Wanneer je seizoensgericht eet, eet je precies dat wat je lichaam nodig heeft. Dan moet je het wel in de juiste hoeveelheden eten natuurlijk. Dit is voor ieder persoon anders. Iedereen is bekend met de schijf van 5. Mijn recepten helpen je in ieder geval om iedere dag antwoord te geven op de vraag: 'WAT ETEN WE VANDAAG?' Juli recepten - eet seizoensgericht

Juli recepten vind je in dit overzicht. Natuurlijk kan je deze recepten ook gebruiken in juni en augustus. Zelf vind ik het per maand handiger. Ieder jaar wordt deze collectie aangevuld. 

Eet volgens de seizoenen en je eet budget-vriendelijk en je krijgt de juiste voedingsstoffen binnen die passen in het seizoen. 

Klik hier voor de recepten

Augustus recepten - eet seizoensgericht

Augustus. Het is volop genieten van het zomerfruit vol met vocht, vitaminen en mineralen. Ook qua groenten geeft deze maand nog veel en vers. Natuurlijk heb ik in deze maand ook heerlijk gekookt. Daarvan laat ik iedereen meegenieten. Geniet met mij en vele andere mee.

Eet volgens de seizoenen en je eet budget-vriendelijk en je krijgt de juiste voedingsstoffen binnen die passen in het seizoen. 

Klik hier voor de recepten
September recepten - eet seizoensgericht

September - ik vind het een overgangsmaand. De zomer is echt voorbij. De herfst wordt langzaam zichtbaar. Maar september verrast ons nog vaak met zomerse dagen. Of een Indian Summer. 

Eet volgens de seizoenen en je eet budget-vriendelijk en je krijgt de juiste voedingsstoffen binnen die passen in het seizoen. 

Klik hier voor de recepten

Oktober recepten - eet seizoensgericht

Oktober is een maand vaak met twee natuurgezichten. Wordt het guur en koud of krijgen we een heerlijke Indian summer. Vaak wordt gebeurd het beide. De ene dag is het Jantje huilt en dan een dag of meer Jantje lacht. Daar weet ik wel raad mee en pas mijn gerechten gewoon aan. 


Klik hier voor de receptenNovember recepten - eet seizoensgericht

November en de winter komt steeds vaker om de hoek kijken. Soms verlang je naar echte winterkost, maar een frisse salade of hartige taart is ook erg lekker. Allemaal lekkere gerechten voor de wat donkere dagen. 


Klik hier voor de recepten

December recepten - eet seizoensgericht

December en de winter is begonnen. In de winkels wisselt langzaamaan het assortiment. Steeds meer wintergroente vullen de schappen. Kolen en peulvruchten. Snert en stamppot komen meer op tafel. Maar december heeft ook vier feestdagen. Daar vind je ook recepten voor in deze collectie. Voor ieder wat wils, met vlees, vis maar ook zonder vlees en vis. De recepten zijn zoals altijd - voor twee personen. 

Klik hier voor de recepten