Ei recepten

Op deze pagina komen recepten met ei. Denk aan omeletten, of sandwiches met gekookt ei. Maar ook recepten waar ei in is verwerkt, zoals bijvoorbeeld hartige taarten. Uiteraard staat bij iedere foto en inleiding en daaronder een link naar het recept. 

No waste gebakken champignons met gekookt ei op brood

Een simpele manier om snel een avondmaaltijd op tafel te zetten. Het gekookte ei was een prima aanvulling. Dit is ook een heerlijke manier om je oud brood op te maken. 

Klik hier voor het recept

ovenschotel met zoete aardappel en spinazie

In de tussentijd de zoete aardappel schillen en in blokjes snijden. Die blokjes gingen zo de oven in. De paprika snijden en ook bij de aardappel doen. Dan de eieren los geklopt en op smaak gebracht. 

Klik hier voor het recept

recept oud brood quiche

Oud brood wordt toch nog te vaak weggegooid hoor ik zo om me heen. Of het wordt aan de eenden gegeven. En die zijn er helemaal niet bij gebaat. Sterker - het is ongezond voor ze. 

Zelf heb ik nooit oud brood over. Ik neem iedere dag zes sneetjes brood uit de vriezer. 

Klik hier voor het recept


Garnalensalade recept

 Ik heb er een complete maaltijd van gemaakt. Eet je het zonder brood is het koolhydraatarm. Een heerlijke salade als voorgerecht. 

Klik hier voor het recept

pompoensoep met boerenkool

Deze soep is niet dubbel gekookt er zit ook geen witte bonen in maar bruine bonen. Als kool heb ik boerenkool gebruikt. Nog een pittige specerijenmengeling erin, laten koken en eten maar. Als eiwit heb ik een omelet met gorgonzola erin gedaan. 

Klik hier voor het recept

hartige taart recept

Een  broccolistengel in de koelkast en het zou een taart worden met voldoende groente, zonder vlees. Deze keer bleven de blokjes broccoli zichtbaar en ook waren ze te proeven. De room was plantaardig. Rijst-room deze keer. Ik mag graag uitproberen, dat weten jullie inmiddels. Wij vonden het niet verkeerd. De plantaardige room, maakte het een minder machtige taart. 

klik hier voor het recept


hartige taart met zalm 

Het deeg voor deze taart heb ik niet zelf gemaakt. Het was van Tante Fanny. Vers, quiche- & taartdeeg voor het gemak. Op de verpakking wordt crème fraîche genoemd, maar ik heb room gebruikt. Kan allemaal. De temperatuur en hoeveelheid ei en room, staat vermeld op de verpakking. Dat heb ik dus niet van mezelf. 

Klik hier voor het recept
Prei ovenschotel met pasta  

Trouwens, ik zag onderlaatst in een Duitse supermarkt waar de naam begint met een A en eindigt met een I, een pakje voor een prei-ovenschotel. En wat moest je toevoegen, tja, ongeveer dezelfde ingrediënten als die in deze schotel zit. Let wel: deze schotel is zonder dat pakje bereid. En daarmee ook zonder het extra zout en andere smaakversterkers. Want ik blijf het zeggen, smaak komt uit de natuur en niet uit een pakje.  

Klik hier voor het recept

Hartige taart met oud brood als bodem 

Deze taart is dus zonder pakjes gemaakt, maar wel met behulp van een specerijenmengeling. Het moet wel op smaak worden gebracht tenslotte. 

Je kan deze taart wel van te voren maken. Wanneer je aan tafel gaat, even opwarmen in de oven en dan... aan tafel. 

Klik hier voor het recept

 hartige taart prei wortel 

Hartige taart met paarse wortel. Kleur op je bord is een feestje. Hoe ik het paars heb behouden lees je via de link. 

Klik hier voor het recept


rosti rondjes met kaas

Zoete aardappel is een groente. En van groente kan je bijna niet teveel eten. Deze rosti rondjes of bites zijn heerlijk, ook als tussendoortje of bij een kop soep. 

Klik hier voor het recept

Omelet met groenten en kidneybonen 

Een snelle, simpele en gezonde maaltijd zet je met dit gerecht binnen no time op tafel. Zonder poespas en gedoe. Heel budgetvriendelijk ook. 

Klik hier voor het recept

Hoe maak je shakshuka

Een ovenschotel die je voor een groot deel kan voorbereiden. Kom je uit je werk, zet je de schotel met ei en al in de oven. Heerlijk voor 2 personen. 

Klik hier voor het recept

Omelet met zoete aardappel

 Nog zo'n snel-klaar gerecht met heel veel groenten. Heb je na een dag werken weinig tijd, dan is dit echt het recept voor jou. 

Klik hier voor het recept

Omelet met spinazie en geitenkaas 

Spinazie, ei en geitenkaas is een heerlijke combinatie. En wat nog fijner is, na een dag werken zet je dit gerecht razendsnel op tafel. Lekker met zoete puntpaprika en verse basilicumblaadjes. 

Klik hier voor het recept