Spruitjes

Een typische herfst- en wintergroente. Eet ze regelmatig in deze seizoenen. Spruitjes zitten boordevol vitamine, mineralen en vezels. 

Moeilijk te bereiden?

Welnee. Je kan ze wokken, roerbakken, garen in de oven. Maar ook gewoon koken. 

Op deze pagina staan previews naar mijn recepten met spruiten in de hoofdrol. Onder de preview staat een uitnodiging om naar het recept te gaan. 

Ook zie je previews naar pagina's van andere bloggers die recepten van mij hebben uitgeprobeerd. Je leest op die pagina wat zij vinden van het recept. 

Spruitjes met linzen

In de uitstalling zag ik spruitjes, kleine fijne spruitjes. Toevallig was het spruitjesweer, dus ik had ze gekocht. 

Gekookte aardappelen had ik de dag ervoor al gegeten, met bietjes. Daarom heb ik gekozen voor linzen. Deze keer uit een blik van Bonduelle. 

Klik hier voor het recept


Spruitjes met linzen II

Deze keer een variatie met paprika en halloumi.

Halloumi is een Griekse bakkaas. Het is heerlijk geloof me. Zeker in deze combinatie. 

Klik hier voor het recept

Ovengegaarde spruiten met halloumi

En weer een recept met halloumi. De spruiten waren heerlijk gegaard in de oven. De combinatie met boekweit was echt geweldig. 

Klik hier voor het recept

Reviews 

Eens iets nieuws uitproberen, ik hou ervan. Mijn oog was gevallen op een recept van lekkerereceptenvoor2. 

Spruitjes met linzen. Linzen had ik nog in huis en de spruitjes waren in de aanbieding. 

En ik had nog een gelukje, de kruiden van Jonnie Boer waren die week ook de tweede voor de halve prijs. 

In het recept worden stooflapjes gebruikt, maar ik liep tegen hacheevlees aan en dat leek me net zo lekker.

Het enige wat ik niet in huis had was appelstroop. En eerlijk gezegd heb ik dat ook maar niet speciaal gekocht voor dit gerecht. 

Klik hier voor de review en haar recept