Vrijdag visdag

Vrijdagvisdag is niet meer van deze tijd. Toch? Vroeger werd er in Rooms-Katholieke gezinnen vis gegeten, omdat er geen vlees gegeten mocht worden. 

Vaak hoor ik dat vis lastig te bereiden is. Is niet waar. Het is makkelijker dan vlees eerlijk gezegd. En sneller ook. Om het je makkelijker te maken, heb ik hier een collectie voor iedere visliefhebber die graag wilt variëren. Bookmark deze pagina. Hier komen regelmatig nieuwe recepten bij. En alle recepten zijn uiteraard voor twee personen.

Hier vind je de linken naar de recepten. Klik op de regel: klik hier voor het recept. 







Mosselen sofrito

Ik had jumbo-mosselen gekocht. Op de verpakking stond het msc keurmerk en dat ze uit Yerseke kwamen. 

Vorig jaar had ik de mosselen al eens bereid in sofrito en dat beviel ons prima. 


Klik hier voor het recept




Gegrilde tonijn met salade

Verse tonijn bij de viswinkel. Toen naar de groenteboer. Ik zag er coeur de boeuf tomaat. Die is zo heerlijk. Lekker vlezig en vol van smaak. Ook zag ik prei-spruiten, jonge groente met een intense smaak. 

In hetzelfde pand zit een deli en daar heb ik heerlijke pesto-tapenade gekocht. 


Klik hier voor het recept










Gepaneerde kabeljauw bakken


Soms heb ik gewoon zin in gepaneerde vis. Alleen niet gepaneerd op de traditionele manier, met bloem - ei - paneermeel. Deze keer heb ik de vis een paneerlaag gegeven met maïzena. Erdoor heb ik kruiden gedaan van Euroma. 


Klik hier voor het recept




Pasta met zalm en spinazie

Ziet dit er niet lekker uit? Daar zet je toch graag zo een vork in beste visliefhebber. Lekker simpel met zalm en baby-spinazie. Zelf heb ik gekozen voor pastaschelpen omdat het leuk op het bord staat. Maar je kan natuurlijk ook een ander pastasoort kiezen. Het is ook maar net wat je in huis hebt denk ik zo. 


Klik hier voor het recept




Opperdoezer aardappelsalade

Ik combineerde deze heerlijke aardappel met dille en sardientjes uit blik. Maar je kan ook kiezen voor gekookte eieren, (geiten-)kaas, gerookte makreel of tonijn. Ook gerookte kip zal hier lekker bij smaken. 

Klik hier voor het recept



Garnalensalade recept

Garnalensalade is zo jaren 70 van de vorige eeuw. Klopt helemaal. En dan vooral in een glas met veel sla onderin en whisky-saus met een paar garnalen. Natuurlijk was dat lekker. Dat geef ik gewoon toe. Zo ben ik ook wel weer. Daar doe ik niet moeilijk over. 

Klik hier voor het recept





Wraps maken

Ik ging een rondje keuken en koelkast doen. Daar zag ik: mini-bloemtortilla's, tomaten die op moesten. Biologische zalm die prima ging combineren met de roomkaas, avocado en bieslook. 


Klik hier voor het recept

Zalm met zoete groente en zoete aardappel


Feitelijk is dit een bord vol met groenten en vis. De zoete aardappel die erbij ligt is ook een groente. Erg gezond om zo nu en dat eens te eten. Naast dat het gezond is, is het ook gewoon lekker. Althans, dat vinden wij. 


Klik hier voor het recept







Rucola salade met zalm

Dit is echt een super snelle maaltijd. Noem het geen koken, want feitelijk is het assembleren. Oké, de gele courgette moet je wel zelf bakken in wat olijfolie. Daar doe je dan wat Napoli Italiaanse kruiden bij voor de smaak. En dan laat je het gewoon wat afkoelen...

Klik hier voor het recept





Zalmsalade met verse zalm

Ik heb de salade op een grote schaal gedaan. Het is een recept voor twee personen. Je kan samen met je vork erin prikken, maar je kan er ook twee opscheplepels naast leggen natuurlijk. En een ieder eet naar behoefte. Maar wedden dat dit bord leeg gaat. Op de limoenen na natuurlijk. 


Klik hier voor het recept






Fish and chips huisgemaakt

Ik geef het gewoon toe. Soms vind ik patat of frites ook gewoon lekker. Een hamburger erbij of kipkluifjes. Maar wel huisgemaakt, niet van de frituur of snackbar. 

Deze frieten heb ik gemaakt met aardappelen die ik heb gekocht in een Turkse supermarkt. Het zijn lichtbloemige aardappelen. De patat smaakte ons prima. 

Klik hier voor het recept




Viscuisine met zalm en venkel stamppot

Heel lang geleden, toen het net op de markt was, kocht ik het ook. De overbekende Iglo viscuisine. Gisteren dacht ik, zou ik het zelf kunnen maken? Domme gedachte misschien want dat kan ik. En ik kan verklappen, wanneer je dit hebt gemaakt, wil je nooit meer anders. Of je lust geen vis, dat kan ook natuurlijk. 

Klik hier voor het recept





Bulgur salade recept

Deze Bulgur salade ga je vast vaker maken. Een simpel en smaakvol recept voor twee personen. Een salade met smaak en kleur. Erbij vis uit blik en gekookte eieren. 


Klik hier voor het recept


13

recepten met vis


koken & tafelen algemeen